finnmari logo

Säästöjä helposti, vaivattomasti ja luotettavasti

Vuonna 1972 perustettu Finnmari Oy on kotimainen perheyritys, joka on rakentanut ympärilleen kokonaisen sisustusmaailman. Oman kynttilätehtaansa ohella yritys maahantuo uusia ja ajankohtaisia sisustustuotteita, joten vakuutusasioiden on oltava kunnossa. 

Finnmarin toimitusjohtaja Markus Nummelan mukaan yritysten vakuutusasiat vaikuttavat yleensä monimutkaisilta, jos niihin ei ole perehtynyt ja jos vakuutusten sisältöä ei ole vertailtu perusteellisesti. 

”Omaehtoinen vakuutusten vertailu jää usein muun liiketoiminnan kiireiden alle”, Nummela kertoo. ”Mukana voi olla myös pelkoa siitä, että vakuutusten sisältö huononee automaattisesti, jos ne vaihdetaan halvempaan vaihtoehtoon.” 

Finnmarin tapauksessa vakuutusten optimointitarve lähti liikkeelle puhtaasti siitä, että he tahtoivat tehokasta ammattiapua vakuutusasioihin. Sopivaksi kumppaniksi valikoitui RH-Optimointi. 

Helppo ja vaivaton prosessi 

”Meidän näkökulmastamme prosessi oli todella helppo ja vaivaton”, Nummela kertoo. ”RH-Optimoinnin toimitusjohtaja Kyösti Kautto tuli luoksemme haastattelukäynnille, jonka aikana kävimme paperit läpi ja allekirjoitimme valtakirjan. RH-Optimoinnin asiantuntijat hoitivat koko vakuutusten vertailuprosessin eri vakuutusyhtiöiden kanssa ja raportoivat meille vertailun tulokset. Valitsimme heidän avullaan liiketoimintaamme parhaiten soveltuvan vaihtoehdon, ja RH-Optimoinnin sekä vakuutusyhtiön yhteyshenkilöt saapuivat yhdessä sinetöimään sopimuksen.” 

Nummelan mukaan kumppanuus ei päättynyt uuden vakuutussopimuksen allekirjoittamiseen. Finnmari on saanut tukea vakuutusasioihin myös optimoinnin jälkeen. 

”He ovat olleet meihin yhteydessä tasaisin väliajoin ja kyselleet, onko kaikki kunnossa. Arvostamme sitä suuresti”, Nummela kehuu. 

Optimointi tuo säästöjä 

Nummelan mielestä RH-Optimoinnin toimintamalli helpottaa mukaan lähtöä. Asiakasyritys maksaa ainoastaan vakuutusten optimoinnissa kertyneistä säästöistä. 

”Riskittömyys ja jaetun edun periaate tekee toiminnasta luotettavampaa, ja monelle se voi olla jopa kynnyskysymys”, Nummela alleviivaa. 

Laajan asiantuntemuksen sekä riskittömyyden lisäksi Nummela nostaa esiin myös kolmannen seikan. Hänen mielestään palvelun on näyttävä viivan alla. 

”Totta kai me halusimme myös säästöjä. Ei näitä kilpailutuksia huvikseen tehdä”, hän kiteyttää. 

Nummelan mukaan vakuutusten optimointi on tärkeää eritoten sellaisille yrityksille, joilla on paljon erilaista toimintaa ja monenlaisia riskejä. 

”Vakuutusasioissa tulee helposti maksettua ylimääräistä, jos ei tiedä varmasti, mistä maksaa”, Nummela toteaa. Toinen selkeä merkki vakuutusten optimointitarpeesta on totta kai se, jos vakuutuksia ei ole vertailutettu pitkään aikaan. 

”Usein vakuutusten optimoinnilla saa karsittua pois turhaa sisältöä tai ylimääräisiä kuluja. Sanoisin, että viiden vuoden välein kenen tahansa kannattaa tarkastaa, että vakuutusasiat ovat kunnossa”, Nummela sanoo lopuksi.